Barolo Cannubi Magnum

Barolo Cannubi Magnum

849,00 kr Rött vin, medelfylligt Barolo DOCG, Piemonte, Italien

Nyhet från Baroloproducenten Marchesi di Barolo i magnumflaska!

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 32GZMdB004
Druvsort 100% Nebbiolo
Årgång 2014
Alkoholhalt 14
Storlek ml 1500 ml
Finns även som 750

Detaljer

Antal/kolli 1
Förslutning Naturkork
Syra 6,05 g/l
Producent Marchesi di Barolo

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad och kryddig med fatkaraktär, eleganta tanniner och inslag av körsbär, rosor, lakrits och vanilj.
Passar till Traditionella italienska pastarätter, köttgrytor och ost.
Lagringspotential Upp till 25 år
Skörd Handskörd
Vinifikation Vinet har lagrats i två år i främst traditionella Slavonska 30000L ekfat och en mindre del i Franska 225L ekfat. Vinet lagras sedan ytterligare i flaska innan försäljning.
Jordmån Cannubi är en lång, svagt sluttande kulle i öst/sydöstläge mitt i Barolo-området. Här är består marken av lera, sand och kalksten och är rik på magnesium. Omgiven av högre kullar är Cannubi skyddad från stormar och starka vindar och har ett unikt mikroklimat.

Om Marchesi di Barolo

Historien tar sin början 1807 i Paris då markgreven (it. Marchese) Carlo Tancredi Falletti (1782-1838) från Barolo gifte sig med Juliette Colbert de Maulévrier (1785-1864), en fransk adelskvinna som även var barnbarn till Ludvig XIVs finansminister. Efter flytten till Piemonte lärde sig Juliette mer om regionen och förstod potentialen i Barolos olika mikroklimat i kombination med lång ekfatslagring av framförallt druvsorten nebbiolo. Hon lät investera i både vingård och källare men Carlo och Juliette fick inga arvingar som kunde fortsätta arbetet.

1864 övertogs driften av välgörenhetsstiftelsen Opera Pia Barolo (med säte i Turin) som Juliette grundat samma år som hon dog.

I slutet av 1800-talet köpte familjen Abbona, berömda vinmakare i trakten, vingårdarna och de historiska lagringskällarna av stiftelsen.

Idag leder deras arvtagare Ernesto och Anna Abbona en modern vinproducent med export till många länder. Ett stort urval av kvalitetsviner från hela Langhe produceras såsom Barolo och Barbaresco och det är naturligtvis nebbolio, barbera och dolcetto som står i fokus. Respekten för ursprunget och historien har de med sig ständigt.

Om Barolo DOCG, Piemonte, Italien

Barolo fick sin DOCG klassning när kvalitetsklassen började tillämpas 1980. Här görs viner både i traditionell (mer rustik) och modern (mjuk, fruktig och mogen) stil på druvan Nebbiolo. Barolo ligger i Cuneoprovincen i västra Piemonte.