Rosacker Grand Cru Riesling

Rosacker Grand Cru Riesling

127,20 kr Vitt vin, lätt & friskt Alsace, Frankrike

Bergskedjan Les Voges har skänkt Alsace en mängd olika bergarter och jordmånstyper. Detta har resulterat i 51 olika Grand Cru-lägen med olika jordmån. Grand Cru Rosacker som denna generösa riesling kommer ifrån har en lång mognadscykel vilket ger vinerna stor komplexitet och ren aromatik. Biechers ekologiska Rosacker riesling tas fram i deras källare i den pittoreska byn Saint-Hippolyte. Vinet har en stark personlighet med inslag av persika, äpplen, citrus, kaprifol, mineral och en distinkt eftersmak, vilket ger vinet en nästan oändlig längd!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 2105
Druvsort 100% Riesling
Årgång 2018
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,43 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Jean Biecher

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en torr nyanserad och mycket frisk smak med inslag av persika, äpplen, mineral, citrus och örter.
Passar till Servera vinet väl kylt till fisk- och skaldjursrätter eller till ost så som comté eller getost.
Lagringspotential Vinet är gott att dricka nu men kan med fördel lagras i några år. Under bra förhållanden kan ett vin som detta lagras i upp till 20år.
Vinmakare Oliver Biecher och Julien Schaal.
Skörd Druvorna till vinet är handskördade.
Vinifikation De hela druvklasarna pressades under sex timmar i en pneumatisk press. Jäsning skedde sedan på ståltankar i 10 månader.
Jordmån Jorden i Rosacker består främst av kalksten.

Om Jean Biecher

Familjen Biecher har varit verksamma i Alsace sedan 1762 och är idag en av de fem största producenterna i regionen.

Om Alsace, Frankrike

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man ”franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.