Brigaldara Valpolicella

Brigaldara Valpolicella

95,00 kr Rött vin, medelfylligt Veneto, Valpolicella, Italien

För sitt blygsamma pris levererar Brigaldaras Valpolicella en hel del vinupplevelse. Blommigt, finstämt och fullt med röda frukter.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 72704
Druvsort 55% corvina, 25% corvinone, 20% rondinella
Årgång 2018
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Brigaldara

Innehållet

Smakbeskrivning Ljus klarröd färg. Frisk och fruktig doft och toner av körsbär, björnbär, vanilj och kryddor. Torrt, friskt, medelfylligt, elegant och balanserat. Eftersmak av jordgubbar, körsbär och viss örtighet.
Passar till Fågel, kalv, grillad fisk och blandade ostar

Om Brigaldara

I den lilla byn San Floriano i Maranodalen ligger Brigaldara. Tillsammans med Negrar, Fumane, San Pietro in Cariano och Sant’Ambrogio utgör Marano en av de fem berömda dalarna i Classico-omådet. Brigaldara är en av de tolv familjerna i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som arbetar för att bevara kvaliteten i amaroneproduktionen i regionen.
Redan 1260 omnämns Brigaldara i rullorna och alltsedan 1929 äger familjen Cesari egendomen. Men det var inte förrän 1979 som Brigaldara började producera vin under eget namn. Runt San Floriano växer gårdens druvor på cirka 200 meters höjd. I den vingård som kallas Case Vecie, och som producerar det exklusiva Amaronevinet med samma namn, sträcker sig odlingen upp till 450 meters höjd. Brigaldaras viner har fått ett antal fina utmärkelser genom åren. Både Amarone Classico och Amarone Case Vecie har fått hela 3 glas i vinbibeln Gambero Rosso.

Om Veneto, Valpolicella, Italien

Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.