Buena Vista Sonoma Zinfandel

Buena Vista Sonoma Zinfandel

117,56 kr Rött vin, fylligt Sonoma, Kalifornien, USA

Generöst mörkfruktigt och smakrikt rött vin med inslag av björnbär, blåbär, nymald svartpeppar, lakritsrot och sandelträ.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 73776
Druvsort 100% zinfandel
Årgång 2014
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,04 g/100ml
Syra 5,50 g/l
Producent Buena Vista Winery

Innehållet

Smakbeskrivning Generöst mörkfruktigt och smakrikt med inslag av björnbär, blåbär, nymald svartpeppar, lakritsrot och sandelträ. Frukten balanseras av harmoniska tanniner och frisk syra.
Passar till Serveras vid cirka 18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött, gärna grillat.
Lagringspotential Kan drickas nu men även sparas 3-4 år.
Vinifikation Vinet har jäst på rostfria ståltankar och sedan lagrats 10 månader i franska, amerikanska och ungerska ekfat varav 10% var nya.

Om Buena Vista Winery

Buena Vista Winery grundades 1857, har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.

2013 utsågs Buena Vista till ”Winery of the Year” av California Travel Association för nytänkande, framgång och hängivenhet inom resesektorn.

Om Sonoma, Kalifornien, USA

Sonoma ligger norr om San Fransisco i Kalifornien. Med sitt böljande landskap och vackra kuststräckor är det svårt att inte falla för den välordnade småstadscharm som vilar över Sonoma. Till skillnad från den mer kända granndalen Napa som fokuserar hårt på sin Cabernet Sauvignon, så hittar du en mängd olika druvsorter i Sonoma. Chardonnay och Sauvignon Blanc samsas med Syrah, Zinfandel, Pinot Noir och många fler. Faktum är att det finns mer odlingar av Pinot Noir här än någon annan stans i Kalifornien.

Övrigt

Buena Vista Winery grundades 1857 har ett rikt kulturarv och räknas till en av de första högkvalitativa vinproducenterna i Kalifornien. Dess förgrundsgestalt, Agaston Harászthy, var en energisk och excentrisk pionjär från Ungern som hyste stor kärlek för kaliforniskt vin. Bland annat utnämnde han sig själv till ”Greven av Buena Vista”.
Legenden berättar att Harászthy var först med att plantera zinfandel i Kalifornien. Huruvida denna historia är sann får forskningen visa.´

Idag är Buena Vista Winery en del av Boisset Family Estates med rötter i franska Bourgogne. Företaget leds i USA av Jean-Charles Boisset som med stor passion och drivkraft inte bara utvecklar Buena Vista Winery utan även de andra vinproducenterna som ingår där.