Cava Brut Nature Fermentat en Barrica

Cava Brut Nature Fermentat en Barrica

114,36 kr Mousserande vin D.O. Cava, Spanien

Exklusiv torr fatjäst cava!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 32GZJN002
Druvsort 60% xarel-lo, 40% chardonnay
Alkoholhalt 12
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 0,2 g/100ml
Syra 6 g/l
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Julià & Navinès

Innehållet

Smakbeskrivning Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, örter, apelsin och fat.
Passar till Serveras vid cirka 8°C som aperitif, plockmat eller till fisk- och skaldjursrätter
Vinmakare Josep Piñol
Skörd Handplockade druvor
Vinifikation Vinet har jäst i nya 300-liter franska ekfat under 6 månader och därefter ägde en andra jäsning på butelj rum. Vinet har legat minst 24 månader med jästfällningen i flaska före degorgering.
Jordmån Jordmånen består av sandblandad lera och vita kalkstenar.

Om Julià & Navinès

Julià & Navinès har producerat vin i Katalonien sedan mitten av 1980-talet. Druvorna kommer både från egna vingårdar och kontrakterade odlare. En stor del av produktionen är ekologiskt certifierad.

Om D.O. Cava, Spanien

Cava är ett spanskt mousserande vitt eller rosévin tillverkat i någon av regionerna Katalonien, Aragonien, Navarra, La Rioja, Baskien, Valencia, Extremadura, eller Castilla-León. Över 90% av all Cava framställs i Katalonien och Cava är det katalanska ordet för källargrotta. Den tillverkas med samma metod som champagne, det vill säga den andra jäsningen sker i flaskan och precis som i Champagne tillsätts en viss mängd druvjuice innan buteljering med varierande sötma. Cava är ofta torr och de varmväxta, lokala druvorna ger en bredare, mera rostad smak än vad champagne brukar ha. Druvsorter som används är på den blå sidan Monastrell och Pinot Noir, och på den gröna Xarel-lo, Parellada, Macabeo och Chardonnay.