Chablis Domaine de l'Enclos

Chablis Domaine de l’Enclos

175,20 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Chablis, Frankrike

Domaine de l’Enclos regionalt betecknade Chablis håller en riktigt hög kvalitet. Vingården arbetar biodynamiskt varför det man känner i vinet är ren och omaskerad smak av druvan, jordmånen och ursprunget. Ekologiskt certifierad från årgång 2018.

30-åriga stockar ger mogen och komplex frukt med stor fräschör. Drick nu eller lägg i källaren och njut de kommande fem åren.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 75504
Druvsort 100% chardonnay
Årgång 2018
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Domaine de l'Enclos

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk doft av citrus och gula och gröna äpplen. Frisk, fruktig smak av gröna äpplen, citrus, krusbär och ursprungstypisk mineralkaraktär.
Passar till Aperitif, fisk och skaldjur

Om Domaine de l'Enclos

Domaine de l’Enclos är bröderna Romain och Damien Bouchards nya satsning i Chablis, men de har djupa rötter i området. Familjen Bouchard har haft egendomen Domaine Pascal Bouchard i sin ägo sedan 1979 då föräldrarna köpte dem från den André och Gabrielle Tremblay, brödernas morföräldrar. 2016 tog bröderna över 29 hektar vingårdar spridda över de fyra appellationerna i Chablis. Sedan 2018 är samtliga vingårdar ekologiskt certifierade. Gården som inhyser vineriet ligger i hjärtat av Chablis och var tidigare hem för munkarna i Pontigny-klostret. Med en stor respekt för naturen vill Romain och Damien under Domaine de l’Enclos producera viner med enkla, respektfulla och orubbliga metoder, i både vingården och i källaren. 2016 var den första årgången som släpptes till försäljning.

Om Chablis, Frankrike

Chablis ligger i floden Sereins dalgång och är indelad i fyra så kallade appellationsnivåer: Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis och Petit Chablis. Läge och jordmån bestämmer vilken nivå som gäller för den enskilda vingården. Liksom de andra appellationerna i Chablis är den enda tillåtna druvan chardonnay som lokalt kallas beaunois.