Château Bonnet Blanc

Château Bonnet Blanc

79,00 kr Vitt vin Bordeaux, Frankrike

En traditionell vit bordeaux gjord på den populära druvan Sauvignon Blanc. I blenden igår även en mindre andel Sémillon och Muscadelle som bidrar med rondör och aromatik.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 4151
Druvsort 75 % Sauvignon Blanc, 23% Semillon, 2% Muscadelle
Årgång 2018
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 375 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork

Innehållet

Smakbeskrivning Château Bonnet Blanc är ett fruktigt och aromatiskt vin med härliga toner av päron, tropiska frukter och krusbär. Smaken är frisk med tydliga inslag av svartvinbärsblad och gröna äpplen.

Passar till Passar utmärkt till fisk och skaldjur, till exempel tillsammans med en god fisksoppa eller med gratinerad getosttoast med honung och valnötter.
Lagringspotential 2-3 år
Vinmakare Laurent LE DEZ

Om Bordeaux, Frankrike

Bordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.