Château Coucheroy 2015

Château Coucheroy 2015

119,00 kr Vitt vin Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike

Elegant och fruktig vit Bordeaux gjord på Sauvignon Blanc från välkända producenten André Lurton.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 413601
Druvsort 100% Sauvignon Blanc
Årgång 2015
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent André Lurton

Innehållet

Smakbeskrivning Château Coucheroy är ett mycket frisk och nyanserad vin med viss fatkaraktär och runda fruktiga dofter av gröna äpplen, mogna päron och svartvinbärsblad. Smaken är fyllig och uppfriskande med karaktär av mogen citrusfrukt, apelsinskal, bivax och gula plommon.
Passar till Château Coucheroy passar mycket väl till smakrika rätter av kyckling, fisk eller skaldjur. Prova tillsammans med helstekt kryddig kyckling med primörer och örtsås eller fiskgryta fylld med havets läckerheter såsom: torsk, lax, musslor och räkor - smaksätt gärna grytan med lite paprika och chili.
Lagringspotential 2014-2024
Vinmakare Laurent Bouthonnier
Vinifikation 70% har lagrats 8 månader på franska ekfat varav 20% nya och 80% 1-4 år gamla franska ekfat.

Om André Lurton

”Jag övervakar personligen arbetet i mina vingårdar och deltar själv i produktionen som består av en kombination av traditionell och modern teknik. Mitt namn på etiketten är en garanti för en kvalitet som är känd runt om i världen.” – André Lurton.

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en av de mest anrika producenterna i Bordeaux och en av de största vingårdsägarna med hela 640 hektar vinstockar spritt över sex prestigefyllda Bordeaux appellationer. Företaget äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är en föregångare inom hållbarhet och blev redan 2011 certifierade enligt  miljöcertifieringen ISo 14001. År 2017 blev man certifierad i enlighet med  HVE (Haute Valeur Environnementale), den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn. Det krävdes sex år av hårt arbete och 1,2 miljoner Euro i investeringar.