Château de Rochemorin Blanc 2015

Château de Rochemorin Blanc 2015

169,00 kr Vitt vin Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike

Château de Rochemorin ägs av André Lurton sedan 1973 och ligger i den södraste delen av Léognan nära orten Martillac.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 74372
Druvsort 100% Sauvignon Blanc
Årgång 2015
Alkoholhalt 13
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 13 februari 2020
Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent André Lurton

Innehållet

Vinmakare Laurent BOUTHONNIER

Om André Lurton

”Jag övervakar personligen arbetet i mina vingårdar och deltar själv i produktionen som består av en kombination av traditionell och modern teknik. Mitt namn på etiketten är en garanti för en kvalitet som är känd runt om i världen.” – André Lurton.

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en av de mest anrika producenterna i Bordeaux och en av de största vingårdsägarna med hela 640 hektar vinstockar spritt över sex prestigefyllda Bordeaux appellationer. Företaget äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är en föregångare inom hållbarhet och blev redan 2011 certifierade enligt  miljöcertifieringen ISo 14001. År 2017 blev man certifierad i enlighet med  HVE (Haute Valeur Environnementale), den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn. Det krävdes sex år av hårt arbete och 1,2 miljoner Euro i investeringar.