Château de Rochemorin Rouge 2015

Château de Rochemorin Rouge 2015

169,00 kr Rött vin Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike

Château de Rochemorin ägs av André Lurton sedan 1973 och ligger i den södraste delen av Léognan nära orten Martillac.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 70795
Druvsort 55% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon
Årgång 2015
Alkoholhalt 14
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Hållbart företagande
Producent André Lurton

Innehållet

Smakbeskrivning Château de Rochemorin Rouge är ett kraftfullt och komplext vin med stor och ungdomlig doft. Fyllig smak med inslag av svarta vinbär, björnbär, rostade fat och peppar.
Vinmakare Laurent BOUTHONNIER

Om André Lurton

”Jag övervakar personligen arbetet i mina vingårdar och deltar själv i produktionen som består av en kombination av traditionell och modern teknik. Mitt namn på etiketten är en garanti för en kvalitet som är känd runt om i världen.” – André Lurton.

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en av de mest anrika producenterna i Bordeaux och en av de största vingårdsägarna med hela 640 hektar vinstockar spritt över sex prestigefyllda Bordeaux appellationer. Företaget äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är en föregångare inom hållbarhet och blev redan 2011 certifierade enligt  miljöcertifieringen ISo 14001. År 2017 blev man certifierad i enlighet med  HVE (Haute Valeur Environnementale), den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn. Det krävdes sex år av hårt arbete och 1,2 miljoner Euro i investeringar.