Château La Louvière Blanc 2010

Château La Louvière Blanc 2010

229,00 kr Vitt vin Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrike

André Lurton arbetade i över tjugo år för ett erkännande av Pessac-Léognan som en egen appellation vilket 1987 blev till verklighet. Château La Louvière är ett skolboksexempel på ett premium vin från just denna region, Pessac-Léognan.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör The Wine Team
Varunummer 76388
Druvsort 85% Sauvignon, 15% Sémillon
Årgång 2010
Alkoholhalt 13
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Hållbart företagande
Producent André Lurton

Innehållet

Lagringspotential 2010-2035
Vinmakare Jean Marc COMTE och Vincent CRUÈGE
Vinifikation 10 månader på 30% nya franska ekfat och 70% 1-2 år gamla franska ekfat.

Om André Lurton

”Jag övervakar personligen arbetet i mina vingårdar och deltar själv i produktionen som består av en kombination av traditionell och modern teknik. Mitt namn på etiketten är en garanti för en kvalitet som är känd runt om i världen.” – André Lurton.

André Lurton är ett familjeföretag och producenten är namngiven efter grundaren själv, André Lurton. André Lurton är en av de mest anrika producenterna i Bordeaux och en av de största vingårdsägarna med hela 640 hektar vinstockar spritt över sex prestigefyllda Bordeaux appellationer. Företaget äger slotten: Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche.

André Lurton är en föregångare inom hållbarhet och blev redan 2011 certifierade enligt  miljöcertifieringen ISo 14001. År 2017 blev man certifierad i enlighet med  HVE (Haute Valeur Environnementale), den strängaste miljöcertifieringen inom jordbrukssektorn. Det krävdes sex år av hårt arbete och 1,2 miljoner Euro i investeringar.