Conde de los Andes 2001

Conde de los Andes 2001

299,00 kr Rött vin, fylligt Rioja, Spanien

Nyanserat och kryddigt rött vin från Rioja med smak av mörka bär, mogna plommon, örter, tobak, choklad och fat.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 32GZM0004
Druvsort 100% tempranillo
Årgång 2001
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 0,68 g/100ml
Syra 4,85 g/l
Producent Bodegas Ollauri-Conde de los Andes

Innehållet

Smakbeskrivning Komplex, nyanserad och kryddig smak med elegant fatkaraktär och inslag av mogna plommon, mörka bär, örter, och tobak.
Passar till Smakrika, gärna grillade rätter av nöt- eller lammkött, tapas och ost.
Vinmakare Julián Murúa & Javier Murúa
Vinifikation 25 dagars jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 20-24 månader i franska och amerikanska ekfat. Innan vinet släpptes på marknaden lagrades det i ytterligare 12 år i flaskan.
Jordmån Kalkhaltig lera

Om Bodegas Ollauri-Conde de los Andes

Bodegas Ollauri ligger i hjärtat av Rioja Alta och ägs av vinfamiljen Murúa som även står bakom Bodegas Muriel. Bodegas Ollauris historia härstammar ända från 1400-talet och är en del av ”Barrio de bodegas” som är ett stort spektakulärt och underjordiskt system av vinkällare och grottor, Numera är det ett populärt turistmål. År 2014 fick familjen Murúa rätten att använda det gamla traditionella varumärket ”Conde de los Andes” och har nu börjat att återskapa dessa prestigefulla viner med modern teknik och finess. Druvorna till dessa lagringsdugliga viner hämtas på hög höjd från små vingårdar planterade med gamla stockar.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.

Övrigt

Druvorna har vuxit i vingårdar med 25-30åriga vinstockar.