Conde de los Andes 2013

Conde de los Andes 2013

179,00 kr Rött vin, fylligt Rioja, Spanien

Nyanserat och kryddigt rött vin från Rioja med smak av mörka bär, mogna plommon, örter, tobak, choklad och fat.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 32GZM0003
Druvsort 100% tempranillo
Årgång 2013
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Bodegas Ollauri-Conde de los Andes

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad och kryddig smak med inslag av mörka bär, mogna plommon, örter, tobak, choklad och fat.
Vinmakare Julián Murúa & Javier Murúa
Vinifikation 21 dagars jäsning i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 14månader franska ekfat. 50% av dessa var nya. Innan vinet släpptes på marknaden lagrades det i ytterligare 12 månader i flaskan.
Jordmån Kalkhaltig lera

Om Bodegas Ollauri-Conde de los Andes

Bodegas Ollauri ligger i hjärtat av Rioja Alta och ägs av vinfamiljen Murúa som även står bakom Bodegas Muriel. Bodegas Ollauris historia härstammar ända från 1400-talet och är en del av ”Barrio de bodegas” som är ett stort spektakulärt och underjordiskt system av vinkällare och grottor, Numera är det ett populärt turistmål. År 2014 fick familjen Murúa rätten att använda det gamla traditionella varumärket ”Conde de los Andes” och har nu börjat att återskapa dessa prestigefulla viner med modern teknik och finess. Druvorna till dessa lagringsdugliga viner hämtas på hög höjd från små vingårdar planterade med gamla stockar.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.

Övrigt

Druvorna har vuxit i vingårdar med 30-40 åriga vinstockar.