Geheimrat J Riesling Spätlese Trocken 2013

Geheimrat J Riesling Spätlese Trocken 2013

191,20 kr Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Rheingau, Tyskland

Ny årgång av Wegelers juvel!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 79388
Druvsort 100% riesling
Årgång 2013
Alkoholhalt 12,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Sockerhalt 8,5 gram/liter
Syra 8,9 gram/liter
Producent Weingüter Wegeler

Innehållet

Smakbeskrivning Friskt och smakrikt vitt vin med inslag av krispigt grönt päron, gul stenfrukt, citrus och mineral.
Passar till Fisk- och skaldjursrätter men även till fläsk- och kycklingrätter.
Lagringspotential Vinet kan drickas idag, men kan med fördel lagras i 5 år (ofta mycket längre) under rätt förhållanden. Producentens bedömer att vinet är lagringsdugligt i 10-15 år.
Vinmakare Michael Burgdorf
Skörd Manuell
Vinifikation Jäsningen sker mycket långsamt under kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar.
Jordmån Består av porös jord med grus, sand och skiffer.

Om Weingüter Wegeler

Familjen Wegeler har varit verksam i Rheingau (Oestrich-Winkel) sedan 1882. Från första början satsade man på högsta kvalitet och köpte upp några av de bästa lägena i Rheingau och Mosel. Bland annat äger Wegeler en del av den mest berömda tyska vingården, Bernkasteler Doctor. Wegeler odlar i princip bara riesling och stor möda läggs ned på att bevara druvans unika karaktär.

Om Rheingau, Tyskland

I Rheingau är förutsättningarna för att odla riesling utmärkta med långa varma somrar och lite nederbörd. Bergen Taunus i norr skyddar mot kalla vindar och Rhen samlar upp solens värme och gör att nätterna inte blir för kalla.

Övrigt

Ett friskt och smakrikt vitt vin med inslag av krispigt grönt päron, gul stenfrukt, citrus och mineral. Vinet passar utmärkt till fisk- och skaldjursrätter men även till fläsk- och kycklingrätter.

Geheimrat J etiketteras, till skillnad från de flesta vinerna i Rheingau, utan lägesbeteckning. Bakgrunden till detta är att man upptäckte att den absolut bästa kvaliteten inte alltid fanns i samma vingårdar. Därför bestämde man sig för att börja göra blandningar av de bästa vinerna från olika vingårdslägen. Exakt hur proportionerna ser ut varierar från år till år. Merparten är klassificerade lägen, ”Erste Gewächse”, vilket är Rheingaus motsvarighet till ”Grand Cru”. Bland de bästa lägena är Rüdesheimer Rottland, Rüdesheimer Berg och Geisenheimer Rothenberg. Kvaliteten är Spätlese vilket innebär att druvorna har plockats något senare än huvudskörden.

Vinet kan drickas idag, men kan med fördel lagras i 5 år (ofta mycket längre) under rätt förhållanden. Producentens bedömer att vinet är lagringsdugligt i 10-15 år.