King Estate Signature Pinot Noir

King Estate Signature Pinot Noir

191,20 kr Rött vin, medelfylligt Oregon, USA

Elegant Pinot Noir där druvorna tas från olika vingårdar och jäses separat för att sedan blandas. På så sätt får man fram exakt den karaktär man vill ha och resultatet är ett balanserat vin som är lika gott att dricka för sig själv som till mat.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 72128
Druvsort 100% pinot noir
Årgång 2014
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent King Estate

Innehållet

Smakbeskrivning Ren smak av mörka bär, läder, choklad, tobak och plommon. Lång eftersmak.
Passar till Lamm, ljust kött, fågel, vilt och ostar

Om King Estate

King Estate grundades utanför Eugene, Oregon 1991 då Ed King fann en bit mark med näringsrik jord som tidigare använts till att odla hö till boskap. Idag rankas King som en av Oregons topproducenter av både Pinot Gris och Pinot Noir. Här brinner man även för miljön och arbetar enligt hållbara principer på sina totalt drygt 400 ha. På egendomen odlar man en mängd olika frukt och grönsaker som används på vingårdens egna restaurang och man producerar även egen honung.

Om Oregon, USA

Oregon ligger i nordvästra hörnet av USA och här dominerar druvan Pinot Noir med drygt 60 % av den odlade ytan men man hittar även druvorna Pinot Gris, Chardonnay, Riesling och Cabernet Sauvignon här. Regionen har ett lite svalare klimat där Pinot Noir trivs utmärkt och man producerar viner i världsklass. Oregon har tre större vindistrikt; Willamette Valley, Umpqua Valley och Rouge Valley.