Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc

Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc

209,00 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Kleine Zalze är kända för sina Chenin Blanc-viner och Family Reserve är deras absoluta toppvin. Och det märks – årgång 2013 tog bland annat hem ”Best White Wine” samt Grand Gold Medal på Concours Mondial de Bruxelles 2015. Nuvarande årgång 2017 har än så länge fått ta emot Guld från Michelangelo International Wine & Spirits Award 2019 och Silver från Veritas Wine Awards 2019.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 76719
Druvsort 100% chenin blanc
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Intensiv doft av lime, äpplen och melon. Elegant och komplex smak med inslag av citrus, örter och välintegrerat fat. Lång och frisk eftersmak.
Passar till Fisk och skaldjursrätter

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.