Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc Barrel Fermented

Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc Barrel Fermented

95,00 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Ekfatslagrad Chenin Blanc från Kleine Zalze. 2017 års årgång vann Guld på International Wine Awards 2018 och årgång 2018 fick 4,5 stjärnor i Platter’s Wine Guide 2019. Druvorna till detta vin kommer från upp till 40 år gamla och noga utvalda bush vines.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 74931
Druvsort 100% chenin blanc
Årgång 2018
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Doft av tropisk frukt och subtila ektoner. Frisk och fruktig smak av persika, citrus, mineral och ek.
Passar till Fisk, skaldjur och rätter av ljust kött.

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.