Kleine Zalze Vineyard Selection Grenache

Kleine Zalze Vineyard Selection Grenache

119,20 kr Rött vin, medelfylligt, lätt Coastal Region, Sydafrika

Premiär för första årgången av Vineyard Selection Grenache från Kleine Zalze! Druvorna kommer från en gammal single vineyard i Darling. Vinet är friskt, bärigt och elegant och kan med fördel serveras lätt kylt.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 73254
Druvsort 100% Grenache
Årgång 2017
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Ljus rubinröd färg. Fruktig och frisk doft av röda bär. Frisk och ren smak av jordgubbar, björnbär med viss kryddighet och mjuka tanniner. Lång och balanserad eftersmak
Passar till Ljust kött, fågel, vegetariskt, pasta och pizza

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Coastal Region, Sydafrika

Coastal Region är en del av den större provinsen Western Cape. Om det står Coastal Region har druvorna vuxit inom de mindre regioner inom provinsen där de bästa förutsättningarna för druvodling finns. Exempel på sådana underregioner är Paarl och Stellenbosch. Totalt finns det 8 stycken underregioner, men det finns även hela 17 stycken ”wards” som är den mest specifika odlingsplatsen inom det sydafrikanska appellationssystemet.