Kleine Zalze Vineyard Selection Pinotage

Kleine Zalze Vineyard Selection Pinotage

79,00 kr Rött vin, medelfylligt WO Western Cape, Sydafrika

Pinotage i en rik och maffig stil från populära Kleine Zalze. Det här är en modern Pinotage med stor fyllighet och aromer av choklad och kaffe. BÄSTA KÖP enligt Allt om Vin nr 8 2017.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 3198
Druvsort 100% pinotage
Årgång 2016
Alkoholhalt 14%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Blålila färg. Fruktig och kryddig doft av plommon och kaffe. Fyllig och smakrik med toner av mörka bär, peppar, choklad och kaffe.
Passar till Rätter av nöt eller gris

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om WO Western Cape, Sydafrika

Western Cape omfattar Sydafrikas fem vinproducerande huvudregioner: Cape South Coast, Coastal Region, Breede River Valley, Olifants River och Klein Karoo.