Kleine Zalze Vintage Brut

Kleine Zalze Vintage Brut

Tillfälligt slut

159,20 kr Mousserande vin Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Årgångscuvée från Kleine Zalze, tillverkad enligt den klassiska Champagnemetoden. Vinet har sedan fått vila 36 månader på jästfällning innan buteljering.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 75251
Druvsort 60% chardonnay, 40% pinot noir
Årgång 2011
Alkoholhalt 11,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Producent Kleine Zalze

Innehållet

Smakbeskrivning Doft av citrus och nybakat bröd. Frisk och fruktig smak med inslag av citrus, äpple, biscotti och mineral. Fin mousse och lång, elegant eftersmak.

Om Kleine Zalze

När Kobus Basson bestämde sig för att lägga juridiken på hyllan för att etablera sig som vinproducent i Sydafrikas mest prestigefyllda appellation gjorde han det med besked. Inte skulle han bara producera viner av högsta klass utan Kleine Zalze skulle bli en mat och dryckdestination för den kräsna konsumenten. Med restaurangen ”Terroir” kan Kleine Zalze erbjudna ett av de bästa köken i hela Western Cape, och gästerna kan med fördel övernatta i någon av de exklusiva lägenheterna på gården. Vinmakning på Kleine Zalze kan spåras ända till 1695 och familjen Basson har denna klenod i sin ägo sedan 1996. För dig som vill röra på dig mellan all mat och dryck rekommenderar vi den angränsande golfbanan, en av tre stycken i världen som ligger integrerad i en arbetande vingård. Kleine Zalze är kanske mest kända för sin utmärkta Chenin Blanc, men här produceras röda och vita viner i stor variation. Från vardagsvinet Foot of Africa till toppvinet Family Reserve via prisvärda Vineyard Selection. Här finns det något för alla.

Om Stellenbosch, Coastal Region, Sydafrika

Stellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.