Lanson White Label Magnum

Lanson White Label Magnum

697,88 kr Champagne Champagne, Frankrike

x

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Chris Wine
Varunummer 7724006
Druvsort 38% chardonnay, 37% pinot noir, 25% pinot meunier
Årgång NV
Alkoholhalt 12,5
Storlek ml 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli 3
Förslutning Champagnekork
Producent Champagne Lanson

Innehållet

Smakbeskrivning Mjuk, elegant smak i en lite sötare stil kallad Sec. Toner av vit frukt, gröna äpplen och grapefrukt. Inslag av honung och mineral. Finns även som 750 ml.
Passar till Utmärkt till alla festliga tillfällen som aperitif, eller tillsammans med elegantare fiskrätter samt till tillredda skaldjur.
Vinmakare Hervé Dantan
Vinifikation Lagras på jästfällningen i minst 36 månader.

Om Champagne Lanson

Lanson grundades 1760 av Francois Delamotte och är ett av de äldsta husen i Champagne. Redan 1838 började man exportera champagne som snabbt blev populär runt om i Europa. Framgången kan förklaras med genomgående hög kvalitét på råvaror, vinifikation och kontinuiteten i tillverkningsmetoden “The Lanson Style”.

Om Champagne, Frankrike

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt ”méthode champenoise” får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader.

Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.