Moncaro Campo delle Mura

Moncaro Campo delle Mura

159,20 kr Rött vin, fylligt Rosso Piceno, Marche, Italien

Fylligt, fruktigt och strukturerat vin med druvor från området Piceno i Marche. Vinet lagras på fat i 12 månader följt av minst ett år på flaska innan det släpps till försäljning. Ett vin som ofta prisas, bland annat tog årgång 2007 tog hem Silver Outstanding på International Wine Challenge.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 70969
Druvsort 70% montepulciano, 30% sangiovese
Årgång 2007
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Komplex och fruktig doft med toner av mogna bär, viol och fat. Intensiv och elegant smak med toner av körsbärssylt, mogna plommon, fat och choklad. Lång och sammetslen eftersmak.
Passar till Rätter av mörkt kött, gärna vilt, eller svamp

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien.