Moncaro Madreperla Gran Cuvée Brut

Moncaro Madreperla Gran Cuvée Brut

159,20 kr Mousserande vin Marche, Italien

Mousserande vin gjort på en ovanlig blandning av Verdicchio och Montepulciano, en av Marches mest använda rödvinsdruvor. Tillverkad enligt traditionell metod och med en hemlig dosage av utvalda årgångar Verdicchio Riserva Vigna Novali som lagrats i minst 36 månader på gamla fat. Madreperla har bland annat fått silver från Concours Mondial de Bruxelles.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 77503
Druvsort 80% verdicchio, 20% montepulciano
Årgång nv
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Champagnekork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktig doft av röda bär och nybakt bröd. Elegant och balanserad med fin syra. Generös smak med toner av röda bär, mandel och nybakt bröd.
Passar till Fisk, skaldjur och som aperitif

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien.

Om Marche, Italien

Det natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.