Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic

63,59 kr Vitt vin, lätt & friskt Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

Prisvärd klassiker som nu blivit ekologiskt certifierad. Friskt och fruktigt vin på den mångsidiga druvan Verdicchio, som främst odlas i Marche.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 2433
Druvsort 100% Verdicchio
Årgång 2017
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,4 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktig doft av päron, örter och citrus. Frisk och fruktig smak av citrus, päron och örter.
Passar till Fisk och skaldjur, sparris, buffé

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien.

Om Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.