Moncaro Vigneti del Parco Conero Riserva

Moncaro Vigneti del Parco Conero Riserva

159,20 kr Rött vin, fylligt Rosso Conero, Marche, Italien

Fylligt och fruktigt gjort på 100 % Montepulcianodruvor. Vinet är lagrat på små franska ekfat i 18 månader för att sedan få mogna i flaskan under minst ett år.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 72941
Druvsort 100% montepulciano
Årgång 2010
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar
Veganvänligt Ja.
Producent Moncaro

Innehållet

Smakbeskrivning Fruktig och intensiv doft av körsbär, viol och toner av ekfat. Fyllig och strukturerad smak av mörk frukt, kryddor och ek.
Passar till Rätter av mörkt kött och smakrika ostar

Om Moncaro

Moncaro är ett kooperativ med närmare 900 medlemmar som grundades på 1960-talet i regionen Marche i mellersta Italien. Första vineriet inom kooperativet byggdes i den medeltida byn Montecarotto och det härifrån namnet Moncaro kommer. Verdicchio di Castelli di Jesi är områdets främsta för vita viner och de två mest kända rödvinsområdena heter Conero och Pisceno. Moncaro har vingårdar och produktionsanläggningar i alla tre områdena och med tillgång till över 1400 ha vingårdar är Moncaro en av de tongivande producenterna i Marche. Företaget ligger i framkant när det gäller både teknik och innovation. Respekt för natur och hållbar odling är centralt hos Moncaro och sedan 1980 har de arbetat med att konvertera vingårdar till ekologisk odling. Även de vingårdar som idag inte är ekologiska odlas med hållbara metoder. Förutom verksamheten i Marche så arbetar Moncaro även med viner från Sicilien.