Muriel Fincas de la Villa Reserva

Muriel Fincas de la Villa Reserva

99,00 kr Rött vin, medelfylligt Rioja, Spanien

Smakrik Rioja Reserva!

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 32GZM0002
Druvsort 100% tempranillo
Årgång 2015
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Bodegas Muriel

Innehållet

Smakbeskrivning Nyanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, dill, choklad och korinter.
Passar till Serveras vid cirka 16-18°C till smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
Vinifikation Jäst i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Lagrad 24 månader amerikanska (50%) och franska (50%) ekfat. 30% av dessa var nya. Innan vinet släppts på marknaden lagrades det i ytterligare 12 månader i flaskan.
Jordmån Kalkhaltig lera

Om Bodegas Muriel

Bodegas Muriel är en familjeägd bodega i Elciego som drivs av Javier Múrua. Bodegan ligger i Rioja Alavesa och byggdes 1926. Namnet Muriel är en kombination av Murúa och Elciego. Idag finns de gamla källarna kvar parallellt med de nybyggda och totalt har man lagringsutrymme för mer än en miljon flaskor. Druvorna köper man av lokala odlare, vilket är vanligt i Rioja. Den årliga produktionen ligger på 4 miljoner flaskor vin.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.