Paolo Leo Orfeo Negroamaro

Paolo Leo Orfeo Negroamaro

Produkten har utgått ur sortimentet.

71,20 kr Rött vin Apulien, Italien

Så som den mytologiske profeten Orfeo kunde charma till sig allt och alla, kan detta vin med samma namn förtjusa de flesta tillfällen.

Skriv ut Produktbild

Information

Leverantör/importör Chris Wine
Varunummer CW03401
Druvsort 100% Negroamaro
Årgång 2012
Alkoholhalt 14,5
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent Paolo Leo

Innehållet

Smakbeskrivning Orfeo Negroamaro är ett stort, kraftfullt och koncentrerat vin med intensiv mörk frukt, lakrits och kaffearomer. Komplexa tanniner och perfekt syrlighet blandat med massor av kryddor och plommon hänger kvar i den långa eftersmaken.
Passar till Passar utmärkt till nöt-, lamm- och viltkött samt vällagrade ostar.
Lagringspotential Gott att dricka nu, kan lagras i 5 år.
Vinmakare Nicola Leo
Skörd Vingården Orfeo i Apulien omfattar sex hektar med 45 år gamla Negroamaro vinstockar beskurna efter den traditionella ”Alberello Pugliese”-metoden. I hjärtat av Salento-området öster om Brindisi bjuds det på tuff jord och kalksten som säkerställer god dränering.
Vinifikation Efter skörd mognar Orfeo Negroamaro i tolv månader på franska och amerikanska ekfat för att få maximal fyllighet.
Jordmån I hjärtat av Salento-området öster om Brindisi bjuds det på tuff jord och kalksten som säkerställer god dränering och välbalanserade viner.

Om Paolo Leo

Familjeproducenten Paolo Leo drivs av vinmakaren Paolo Leo tillsammans med sönerna Stefano och Nicola. Paolo är uppvuxen på en vingård och har alltid haft en stor passion för vin. Till skillnad från sin far- som sålde familjens vin till kooperativen, valde Paolo att sälja vinerna under eget namn. Som vinmakare har han gjort sig känd för att kombinera gamla tiders vintradition med modern kunskap.

Paolo Leos vingårdar ligger utspridda i en triangel emellan städerna Brindisi, Taranto och Lecce vilket utgör hjärtat av Salento. Vinrankorna har en medelålder på hela 45 år och växer som klassiska ”alberello”, där druvklasarna växer fritt utan hjälp av spaljéer. De odlar primärt de blå lokala druvsorterna Primitivo, Negroamaro, och Malvasia Nera. Förutom de egna vingårdarna i Salento området köper Paolo Leo även sen gammalt frukt från andra delar av Italien som han sedan gör prisbelönta viner av.

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.

Övrigt

Vingården Orfeo i Apulien omfattar sex hektar med 45 år gamla Negroamaro vinstockar beskurna efter den traditionella ”Alberello Pugliese”-metoden.