Prosecco Pizzolato

Prosecco Pizzolato

75,56 kr Mousserande vin DOC Prosecco, Italien

Prosecco har vunnit svenska folkets hjärtan. Denna prosecco är ekologiskt odlad och med sin läckert druvtypiska smak passar vinet förträffligt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Giertz Vinimport
Varunummer 7870
Druvsort 100% glera
Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 200 ml och Magnum 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Sockerhalt 1,5 g/100ml
Märkningar Ekologiskt vin
KRAV-märkt
Veganvänligt Ja.
Producent La Cantina Pizzolato

Innehållet

Smakbeskrivning Torr, fruktig smak med inslag av päron, vingummi, mandarin och citrus.
Passar till Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till fisk, fågel eller vegetariska rätter.
Lagringspotential Konsumeras gärna nu, men kan sparas 1-2 år.
Skörd Maskinell.
Vinifikation Vinet har jäst på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Bubblorna i vinet har tillkommit genom en andra jäsning i trycktank.
KRAV-märkt produkt

Om La Cantina Pizzolato

I mer än fem generationer har familjen Pizzolato varit verksamma inom jordbruksnäringen – alltid med respekt för naturen. Egendomen omfattar 58 hektar och certifierades 1991 för ekologisk vinproduktion. Därtill kommer 48 hektar som brukas av kontrakterade och certifierade ekologiska odlare. La Cantina Pizzolato ligger norr om staden Treviso i Veneto. Druvsorter som odlas är främst pinot grigio, chardonnay, merlot, cabernet sauvignon, pinot nero och raboso. Både röda, vita och mousserande viner (främst Prosecco) framställs.

Om DOC Prosecco, Italien

Den 1 augusti 2009 blev Prosecco en egen DOC vilket innebar att kontrollerna skärptes. Områdena Veneto och Friuli Venezia Giulia är tvingade att svara för den geografiska härkomsten av vinet. Här återfinns också landets mest aktade DOC för vita viner. Anledningen till att det produceras vita viner av hög kvalitet i dessa områden är det tempererade klimatet och för Friuli Venezia Giulia också de magra jordarna som gör att druvorna får kämpa extra hårt för sin mognad.