Raymond Reserve Selection Napa Valley Cabernet Sauvignon

Raymond Reserve Selection Napa Valley Cabernet Sauvignon

311,20 kr Rött vin, fylligt Napa Valley, Kalifornien, USA

Kraftfull men elegant Napa Cab med druvor från vingårdar i Rutherford och St. Helena. Reserve Selection har varit hörnstenen i Raymonds vinportfolio sedan första årgången 1974 och speglar familjens mantra ”deep roots, powerful wines”.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 73318
Druvsort 89% cabernet sauvignon, 8% merlot, 3% cabernet franc
Årgång 2015
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Raymond Vineyards

Innehållet

Smakbeskrivning Generös doft av mörka bär, plommon kryddor, vanilj och fat. Fyllig, balanserad och elegant smak av mörka bär, tobak och choklad. Lång och sammetslen eftersmak.
Passar till Smakrika kötträtter, gärna vilt, och ost

Om Raymond Vineyards

1933 kom Roy Raymond Sr till Napa och gifte sig med Martha Jane Beringer vars familj ägde Beringer Winery. 1970 startade han med sina söner Walter och Roy Jr Raymond Vineyards, de blev snabbt erkända för sina balanserade, eleganta och kraftfulla viner. Vineriet såldes 1989 till ett japanskt bryggeri och 2009 köpte familjen Boisset det med målet att återfå ryktet som en av Napas främsta producenter.

Om Napa Valley, Kalifornien, USA

Napa Valley är juvelen i det Kaliforniska vinarvet. Det var här allt började och här finns många av de mest exklusiva vinerna i regionen. Här är det främst storslagna rödviner på Cabernet Sauvignon som gäller. Napa är relativt varmt men nattliga svala vindar håller druvorna i skicka under mognadsperioden. Det bästa vinerna härifrån mäter sig med de allra främsta i resten av vinvärlden. Vinindustrin har bidragit med mycket turism och en effekt av detta är en hel rad restauranger i toppklass.