Sancerre Le Rochoy

Sancerre Le Rochoy

183,59 kr Vitt vin, torrt & smakrikt Sancerre, Loire, Frankrike

Ekologisk Sancerre från en av de mest intressanta vingårdarna i appellationen. Den 10 hektar stora vingården Domaine du Rochoy är belägen på en sluttning med en unikt flintrik jord som ger vinet dess friska mineralitet.

Skriv ut

Information

Leverantör/importör Winemarket
Varunummer 70679
Druvsort 100% sauvignon blanc
Årgång 2017
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Domaine Laporte

Innehållet

Smakbeskrivning Frisk doft av citrus, fläder och flinta. Elegant och frisk smak av vit persika, lime och mogen grape. Lång komplex eftersmak.
Passar till Fisk, skaldjur, rätter av ljust kött eller getost

Om Domaine Laporte

Domaine Laporte är en klassisk producent i Sancerre, med en historia som letar sig tillbaka till 1850. Den tidigare ägaren René Laporte var under hela 15 år ordförande i apellationen Sancerre, och René var mycket respekterad för sitt hängivna engagemang. Idag är Laporte en av de mest intressanta spelarna i Sancerre, och från och med årgången 2013 är alla deras viner förutom ett från Sancerre ekologiskt certifierade. Laports signum och stolthet är vingården Le Rochoy. Med hela 15 ha sammanhållen vingård i bästa läge och på en unik jordmån av flinta skapas ett vin som nått långväga rykte. Laporte äger även en vingård i Marlborough på Nya Zeeland där de självfallet odlar (precis som i Sancerre) Pinot Noir och Sauvignon Blanc.

Om Sancerre, Loire, Frankrike

Sancerre är nästan uteslutande känt för sina friska och eleganta vita viner gjorda på Sauvignon Blanc. Beläget längst in i Loiredalen, centralt mitt i Frankrike, har Sancerre ett typiskt inlandsklimat med kalla vintrar och varma somrar. Sancerre tilldelades AOC-status redan 1936. Området präglas av sin jordmån, nämligen den ”kalkplatta” som även återfinns i Chablis och Champagne.