Hållbar
Odling
Att producera vin av kvalitet kräver gynnsamt klimat, unik jordmån och skickliga vinmakare. Att skörda vindruvor kräver ett varsamt handlag så att varken den fullmogna frukten eller plantan skadas.
Vi är stolta över att erbjuda
kvalitetsvin med väldigt låg
miljöpåverkan.
John Wistedt. VD, Wine Team Global
LÄGRE MILJÖPÅVERKAN
Ekologisk certifiering
För att ett vin ska få ekologisk märkning måste både odlingen av druvorna samt själva vinframställningen vara ekologisk. Det innebär hållbar odling utan konstgödsel, utan kemisk ogräsbekämpning och utan kemiska växtskyddsmedel vilket ger en lägre miljöpåverkan. För att odlingen ska bli certifierad krävs att den bedrivits ekologisk minst tre år i rad.
NATURLIGA METODER
Biologisk mångfald
Den ekologiska vinodlaren bekämpar skadedjur, mögelsvamp och ogräs med naturliga metoder och gödslar utan kemiskt framställda ingredienser. Hållbar, ekologisk odling gynnar biologisk mångfald, minskar påverkan på grundvattnet och säkerställer att vingårdsarbetarna inte blir exponerade för växtgifter i sitt arbete.
18%
ÖKNING AV
EKO OCH ETISKT
Under 2019 fortsatte vi öka volymen och andelen ekologiskt och etiskt certifierat vin. Från 40,7% av total volym 2018 till 47,9% år 2019. En ökning med nästan 18%. Andelen Fairtrade-certifierat ökade mest pga. fler etiska viner från Sydafrika.
Ekologiskt vin
av total volym
%
motsvarar
20.9
miljoner liter
Etiskt vin
av total volym
%
motsvarar
8.4
miljoner liter
Certifierat vin
av total volym
%
motsvarar
26.9
miljoner liter
NATURLIG ODLING
Ekologisk odling förbjuder användning av kemiska bekämpningsmedel. Istället hålls ogräs och skadedjur borta på naturlig väg.
VARSAM PRODUKTION
Ekologisk produktion innebär mindre användning av svavel i vinframställningen.
HÄLSOSAMT FÖR ANSTÄLLDA
Ekologisk odling utan bekämpningsmedel gynnar inte bara biologisk mångfald, utan är även hälsosamt för människorna på vingården.
Kontakt
Viva Wine Group
Blasieholmsgatan 4A
Stockholm, Sverige
+46 8 – 21 83 88
info@vivagroup.se